Belépés

Szemétszedés a Szigetközben

A Honvéd Horgász Egyesület a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége támogatásával, nagyszabású környezetvédelmi nap keretében április 1-jén, szombaton 8 és 12 óra között szemétszedést szervezett a Szigetközben. A szervezők a Zátonyi Dunaág és a Szivárgócsatorna partjainak szemétmentesítését tűzték ki fő célként.

034.jpg

Az akciónapot követően Lelkes Béla, a Honvéd HE tisztségviselője elmondta: több helyi civil szervezet is összefogott, ennek köszönhetően a szemétszedésben összesen mintegy nyolcvan fő vett részt. A horgászegyesület vezetői és tagjai a vízparton takarítottak. Hulladékok tekintetében a csomagoló anyagokból gyűlt össze a legtöbb, de fedeztek fel nagyobb mennyiségben lerakott palát is. A résztvevőket délben nyúlpörköltre láttuk vendégül – mondta el Lelkes Béla.

056.jpg

A programhoz csatlakozott a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége is. A szervezet konténer biztosításával járult hozzá az összegyűjtött hulladék elszállításához. A szövetségi halőrök a munkából is kivették részüket, 25 zsákra való szemetet szedtek össze a Nagy Zátony Doborgazsziget és Tejfalusziget közötti mintegy 4 kilométeres szakaszról. Ifj. Geiszbühl Róberttől, a szövetség halőrétől megtudtuk: legnagyobbrészt műanyag és fém csomagolóanyagokat találtak a vízparton, ugyanakkor került elő építési törmelék és gumihulladék is.

A program jövőre várhatóan folytatódik.