Belépés

Velencei-tavi környezetvédelmi nap

A MOHOSZ az idei Velencei-tavi környezetvédelmi napi rendezvényét 2017. április 1-én szombaton tartotta, melyen az idén is szép számú lelkes természetvédő horgász vett részt. Az időjárásra nem volt panasz, ragyogó napsütéses időben telt a nap. A résztvevő önkéntesek az 5 gyülekezőhelyen összesen 172-en voltak.

17620289_1500427609991672_1690132422816157479_o.jpg 

A vízparton és környezetében rendre, vagy tisztaságra vágyó horgásztársak, családtagjaik és barátaik a reggeli regisztrációs pontokon vehették át a szükséges zsákokat, kesztyűket, hogy az általuk kedvelt partszakaszt, egyesületi tanya, vagy horgászkikötő környékét megtisztítsák a nemcsak horgászok által hátrahagyott szeméttől.

 Az Velencei-tó parti horgászhelyein - a Gárdonyi félszigetet kivéve - nem kellett nagy mennyiségű szemétet összegyűjteni, így a délelőtt során a legtöbb helyszínen a faültetésé lehetett a főszerep, ugyanis az idei akciónap új, hagyományteremtő kezdeményezése a faültetés volt, melynek keretében 6 helyszínen összesen 70 db konténeres facsemetét ültettek el horgászok kedvenc horgászhelyeik, csónakkikötőik mentén.

Reméljük a kis fűzfák, égerek és platánok továbbra is élvezni fogják a közelükben horgászók gondoskodását, és a többi velencei-tavi látogató is vigyáz majd a jövőbeni vízparti árnyékot adó élőlényekre.

Még több kép: Itt!

Mindenkinek köszönjük a munkáját!