Belépés

Elektronikus térképeken a kíméleti területek

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége megjelentette honlapján azokat a térképeket, amelyeken a kezelésébe tartozó mintegy 4000 hektár területű, a megyei folyóvizeken lévő, a halgazdálkodási hatóság által jóváhagyott, halgazdálkodási szempontból védettséget élvező területek vannak jelölve.

02.-Kíméleti-terület_Patkói-tó-768x542.jpg

A modern halgazdálkodás túlmutat a rendszeres telepítéseken – hívta fel a figyelmet Takács Péter, a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, aki elmondta: természetes vizek esetében semmilyen telepítés nem pótolhat egy jó ívást, ezért nagy a jelentősége a halak háborítatlanságának. Ugyancsak fontos, hogy ősztől tavaszig a vermelőhelyeken nyugodtan tudjanak telelni az ott összegyűlt halak. Szövetségünk a megyei folyóvízi területi horgászjegyen feltüntette a kíméleti, a szaporodó és a telelő területeket, most ezeket a részeket átvezettük elektronikus térképekre, jelentősen megkönnyítve ezzel a vízparti tájékozódást.

A méretarányt minden esetben megadó, jelmagyarázattal ellátott, tájékozódási pontokat tartalmazó színes térképeken egyértelműen jelölve vannak azok a területek, ahol a halállomány védelme érdekében időszakosan vagy egész évben tilos a horgászás. A dokumentumok természetesen tartalmazzák a korlátozás okát és annak időbeliségét. A 13 elektronikus térkép a www.horgszovgyor.hu weboldalon, a Vizek című menüpontban Kíméleti területek címmel érhető el – ismertette Takács Péter, aki arra kéri a megyei és a vendéghorgászokat, hogy a szezon megkezdése előtt a halgazdálkodási szempontból kiemelten fontos területek környékén pecázni szándékozók lehetőség szerint tájékozódjanak, nézzék át a térképeket. Ehhez a szövetség a mai kor igényeinek megfelelően minden lehetőséget megad.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége megköszöni a horgászok együttműködését.

A térképek az alábbi linken tekinthetőek meg:

http://www.horgszovgyor.hu/vizek/kimeleti-teruletek/