Belépés

Folyamatos a halkihelyezés

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége a szakmai irányelveket figyelembe véve tervszerűen végzi a telepítéseket a kezelt vizein. A tavaszi ponty és ragadozóhal ivadéktelepítést követően a folyamatosság napjainkban is megvan.

A jövő halfogási lehetőségeinek megalapozására július 3-án a Szigetközi hullámtéri ágrendszerbe összesen 100 000 db, a győri Mosoni -Duna-Holtágba 20 000 db, a Nagy-Zátonyi-Duna-ágba 30 000 db előnevelt pontyot telepítettek.

Előnevelt_harcsa_telepítése1.jpg

A szervezet szeretne a horgászok kedvében járni, ezért kimondottan a nyári halfogási lehetőségek javítása érdekében a közelmúltban is telepített. Július 4-én a Mosoni-Duna-Holtágba 1000 kg III. nyaras, azaz fogható méretű ponty került, ugyanezen a napon a Szigetközi hullámtéri ágrendszerbe ugyancsak 1000 kg III. nyaras pontyot telepítettek. Július 6-án folytatódott a halasítás, 3685 kg III. nyaras ponttyal gazdagodott a Szigetközi hullámtéri ágrendszer. Az őshonos halfajok állományának további erősítésére 1500 db, egyenként 15-20 centiméteres kecsegét juttattak a megyei horgásztáborban nyaraló gyermekek a vízbe Ásványrárónál, az Árvai-zárás alatti részen a vízbe.

Előnevelt süllő telepítése.JPG

A telepítések nagy nyilvánosságot kapnak. A szövetség előre bejelenti a halkihelyezést, hogy a horgászok részt tudjanak venni az eseményen. A telepítések során fotók és videófelvételek készülnek, amelyeket a szervezet a honlapján és Facebook oldalán is közzé tesz. Vannak horgászok, akik segítenek a halkihelyezésben, szövetségünk külön megköszöni Miskolczi Áron, Mácsovits Attila és Mácsovits István sporttársaknak a telepítés során nyújtott segítséget, munkát.

A halkihelyezések mellett folyamatos a magas szintű halőri munka. Az ellenőrök munkáját speciális eszközök, például éjjellátó készülékek, hőkamerák, fényképezőgépek és új terepjáró segíti. Az eszközökhöz a győri szövetség pályázat útján jutott hozzá a Magyar Országos Horgász Szövetség segítségével és támogatásával.