Belépés

Győr-Moson-Sopron megyei telepítések

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége a halállomány bővítése, színesítése érdekében átlagosan 10 kilogramm súlyú anyapontyokat, csapó sügéreket, aranykárászokat és dévérkeszegeket telepített kezelt vizeibe.

Sügérek 2.jpg

Az október 12-én megvalósított halasítás során 1648 kg összsúlyban 142 darab haljellel ellátott nagy anyapontyot helyezett ki. A nagy pontyok között volt 13 kilogrammos is. Az anyapontyokból került a Szigetközi ágrendszerbe, a győri Mosoni-Duna-Holtágba, a Mosoni-Dunába és a Rábcába. Felhívjuk a horgászok figyelmét, hogy a jelölt halat nem lehet elvinni, a haljelet a halban hagyva az egyedet vissza kell engedni. Kidolgozás alatt van egy egységes haljel leadási rendszer, ennek indulása a későbbiekre várható, addig a horgászok türelmét kérjük.

Haljel.jpg
Összesen 200 kg csapó sügért telepítettek továbbá a Mosoni-Duna-Holtágba, a Szigetközi ágrendszerbe és a Zátonyi-Holt-Dunába.
Kihelyezésre került összesen 501 kg aranykárász a Szigetközi ágrendszerbe, a Mosoni-Duna-Holtágba, a Zátonyi-Holt-Dunába, a Bár Dunába és a Rábcába elosztva.
Ugyanezen a napon győri Mosoni-Duna-Holtágba 800 kg dévérkeszeget telepítettek, az egyedek súlya jellemzően 20 és 25 dekagramm közé esett.
A halkihelyezésnek ezzel nincsen vége, sőt, a java még hátra van, hiszen a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége ősszel 18 500 kg III. nyaras pontyot, 13 000 kg II. nyaras pontyot, 2100 kg csukát, 1000 kg süllőt, 1000 kg compót és 2900 kg dévérkeszeget telepít a kezelt vizeibe. A halasítás pontos időpontjairól külön értesíti a szövetség a horgászokat.