Belépés

Halak napja

A Badacsonyi Sporthorgász Egyesület a BBHSZ felhívására a Badacsonytomaji Tatay Sándor Általános Iskolával közösen megrendezte a Halak Napját.
Az első két óra megtartása után az alsó tagozat mintegy 70 diákja a kísérő pedagógusokkal vonatra szállt, és Badacsonylábdihegyig meg sem állt, ahol az öko turisztikai központ munkatársai már várták őket, és megmutatták nekik a Balaton élővilágát képekben rejtő tárlókat és eszközöket is.

20180320_100524.jpg

Eközben az iskolában a tapolcai Magyar Tenger horgászbolt tulajdonosa érdekes előadást tartott a horgászetikáról, az eszközökről, a horgászvizsga lehetőségeiről.
A már korábban meghirdetett rajz- és irodalmi (vers és próza) pályázat munkái a paravánokra kerültek, ahol mindenki megtekinthette azokat.

20180320_130120.jpg

A felső tagozatosok hat csapatba rendeződve végigjárták az „állomásokat”, ahol különböző témakörökben adhattak számot tudásukról: a Balaton, a tó legendái, kirándulóhelyei, az itt élő halak fajtái, halételek, a horgászat kellékei 10-10 kérdésére kellett felkészülnie a tanulóknak.
A kvíz után a projektbemutatók következtek.

20180320_122138.jpg


Az alsósok megérkezését követően kezdetét vette a várva várt eredményhirdetés.
A szponzorok által biztosított díjak igazán nívósak voltak, hiszen volt közöttük könyv, sportruházati és egyéb vásárlásiutalvány, valamint éves horgászjegyutalvány is, és csokoládé minden mennyiségben.
Az iskola konyháján ezen a napon finom sajttal töltött halat készítettek ebédre.
A díjakat Fekete Ferenc a Badacsonyi Sporthorgász Egyesület elnöke és Krisztin N. Lászlóné a Tatay Sándor Általános Iskola igazgatónője adta át.
Büszkén mondhatjuk, hogy így első alkalomra egy sikeres rendezvény kerekedett az iskola és a horgászegyesület közös elhatározásból.