Belépés

Harmadik üdvözlet Oroszországból - pénteki tréning


2. edzésnap  –  péntekDSC_0515a.jpg

 

A második edzésnap már az előző nap ritmusából adódóan szinte menetrendszerűen kezdődik. Hat óra pár perckor gyülekezünk az étteremben, ahol elfogyasztja mindenki a saját maga által összeállított reggelit, majd akinek jut felveszi a lunch-boxot, akinek nem jut az összeállít magának a kínálatból és irány a kikötő, pakolás a csónakokba. A 10-es csónakunk maradt, a Sztahovits-Fürtös páros a tegnap már megismert vezetővel vág neki a víznek. A másik két csapatunk ugyanezt teszi rövid ismerkedés után az új csónakokkal, új vezetőkkel. 


DSC_0508a.jpg

A tegnapi tapasztalatok és a Pali által hozott információk alapján keresik az érvényes méretű halakat. Ma már csak három fajta jöhet szóba, mert a sügér fogására értelmetlen időt pazarolni. Varga Pali újra a helyi horgászokkal járja a vizet. Esetleges új helyszínek, új csalik, még több új információ megszerzése céljából. 
16 órára beérkeztek a csapatok a kikötőbe: kipakolás, irány a szállás, közben pedig az élmények megbeszélése történik, ami folytatódik a szálláson és valószínűleg bele fog folyni az éjszakába is.

DSC_0521a.jpg

A 17 órakor kezdődő kapitányi meeting-en a verseny első napjának lebonyolítása, csónakok húzása, indulási sorrend, nemzetközi zsűri összeállítása, majd a helyi csapatokhoz idegen országokból jött bíró besorsolása zajlik. Mivel Kazahsztán csapatai nem jöttek el a versenyre, így a résztvevő országok 13-ra fogytak. Sikerült kihúznunk a 13-as számot, így ha fiaink nem fognak halat, akkor a 13. helyen végzünk.

DSC_0522a.jpg

Reméljük ez a veszély nem fenyeget bennünket. 
Aztán jött egy kis szabályzat megbeszélés, értelmezés, a rajt folyamatát ismertette a bírók elnöke, majd sikerült Varga Palit „becsempésznünk” az egyik orosz hajóba bírónak. Talán lesznek hasznos információink. A román csapat vitája a rendezőkkel elhúzódott még egy fél órát, ezért negyed nyolckor lett vége a kapitányi megbeszélésnek. Vacsoráztunk, majd a Szappanos-Sári, Bosánszky-Gégény duó elkezdte összerakni az első versenynapra a felszerelést, a radarokban ellenőrizni a már megjelölt pontokat, a térképeket átnézni, az esetleges lemaradt információkat még felrajzolni, pontosítani.

DSC_0497a.jpg

Aztán jött egy kis egyeztetés, ami mint minden világverseny előtt szépen egy kis vitába fajult. Mint tudjuk a tanár úr, a bankár, a szállító és a vállalkozó más-más vérmérséklettel rendelkezik, ezért a megértés sem teljes, főképp így a versenydrukkal megspékelve.  Aztán nyugovóra tért a csapat, talán kipihenik magukat a versenyre. 
A Volga, ezekkel a versenyszabályokkal nagyon nehéz víznek bizonyul és szinte csak a helyi versenycsapatoknak kedvez és mint tudós horgász barátunk kifejtette: ”a haltalanság kikezdi a jellemet”! Bízzunk benne, hogy ez a kis plusz adrenalin felébreszti fiainkban a versenyszellemet és holnap eredményesen horgásznak.DSC_0486a.jpg

Fotógaléria itt