Belépés

XII. Mozgás- és látássérült OB versenykiírás

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018. évi Országos Mozgás-és Látássérült Horgász Bajnokságot.
A versenyre 2018. szeptember 8-9-én kerül sor, két fordulóban, Bogyiszlón, a Holt-Dunán. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Tolna Megyei Szövetsége bonyolítja le.

Nevezési határidő: 2018. augusztus 06.

 

MLSLOGO.jpg

 

Nevezési díj: nincs, a nevezési költségeket a MOHOSZ vállalja

A botok maximális hossza 11,5 méter.

A megújított versenyszabályzat elérhető a www.mohosz.hu honlapon.

A verseny időtartama 3 óra.


Limit:
Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Semmilyen fémes eredetű anyag, gyurma (paszta), műcsali nem használható. Bármilyen anyagból (polisztirol, gumi, szivacs stb.) készült műcsali (műcsonti, műszúnyog, műgiliszta stb.) használata tilos.
Etetőanyag: maximum 17 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és ragasztókat, aromákat minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel.
Élőanyag: összesen 2 liter élőcsali használható fel, melyből 0,5 liter lehet az aprószúnyog, és maximum 0,5 liter lehet a giliszta (nem összevágottan értendő) mennyisége. Ezen a mennyiségen felül a horogra szánt tűzőszúnyogot a FIPS.ed által hivatalosan elfogadott tűzőszúnyog limitáló edényben kell az ellenőrzésre bemutatni.

Kötelező edzésnap: 09.07. péntek. 10–15 óra között. 
A kötelező edzésnapra mindenki a számára kisorsolt helyen horgászik. Az edzésen kizárólag a nevezett versenyzők, a versenyen megengedett feltételek mellett horgászhatnak. Alapozóetetés edzésnapokon is csak 9:50–10 óra között lehetséges.

A verseny programja:
06:30 – regisztráció
06:45 – rajthelyek sorsolása

 A sorsolás menete:  1. húzási sorrendre  2. szektorhelyekre  (a 2. forduló előtt szélső és szélső melletti helyek kiemelésével)

08:00 – 1. hangjelzés: rajthelyek elfoglalása
08:45 – 2. hangjelzés: 5 perccel a csaliellenőrzés megkezdése előtt
08:50 – csali- és etetőanyag-ellenőrzés
09:50 – 3. hangjelzés: etetés kezdete 
10:00 – 4. hangjelzés: verseny kezdete 
12.55 – 5. hangjelzés: utolsó 5 perc a versenyből 
13:00 – 6. hangjelzés: verseny vége
Mérlegelés

A verseny végén (vasárnap) a mérlegelést követően egy ebédre vendégeink a versenyzők.
A verseny eredményhirdetéssel zárul, a döntő első három helyezettje serleget vehet át.

Érvényes nevezést leadott versenyzők névsora, handicup pontszámai: 8 fő

1. Csala Tibor 3 pont (versenyző, aki nem tudja mozgatni egy, vagy két lábát, aminek nincs izomereje, aki nem tud felállni segédsezköz nélkül, de a felső teste és a felső végtagjai teljes mértékben használhatóak.)

2. Jéger Szabolcs 5 pont  (versenyző egy részben amputált felső végtaggal, de a maradvány mozgásképes és használható - versenyző egy korlátozottan használható felső végtaggal)

3. Varga Tamás 5 pont  (versenyző egy részben amputált felső végtaggal, de a maradvány mozgásképes és használható - versenyző egy korlátozottan használható felső végtaggal)

4. Gurisatti Gyula 3 pont  (versenyző, aki nem tudja mozgatni egy, vagy két lábát, aminek nincs izomereje, aki nem tud felállni segédsezköz nélkül, de a felső teste és a felső végtagjai teljes mértékben használhatóak)

5. Galambos Sándor 5 pont (versenyző egy részben amputált felső végtaggal, de a maradvány mozgásképes és használható - versenyző egy korlátozottan használható felső végtaggal)

6. Samu Zsolt Imre 3 pont ( versenyző, aki nem tudja mozgatni egy, vagy két lábát, aminek nincs izomereje, aki nem tud felállni segédsezköz nélkül, de a felső teste és a felső végtagjai teljes mértékben használhatóak)

7. Jámbor János 2 pont - ideiglenes: (versenyző kerekesszékkel, aki képes horgászni a kerekesszéken kívül és a teste és a felső végtagjai teljes mértékben használhatóak - versenyző egy lábbal, vagy két mozgáskorlátozott -lábbal, aki mindkét esetben kerekesszék vagy más külső eszköz nélkül jár és segítség nélkül fel tud állni)

8. Erdélyi Árpád 2 pont  (versenyző kerekesszékkel, aki képes horgászni a kerekesszéken kívül és a teste és a felső végtagjai teljes mértékben használhatóak - versenyző egy lábbal, vagy két mozgáskorlátozott -lábbal, aki mindkét esetben kerekesszék vagy más külső eszköz nélkül jár és segítség nélkül fel tud állni)

Kötelező edzésnapra sorsolt horgászhelyek:

1

Varga Tamás

2

Gurisatti Gyula

3

Samu Zsolt Imre

4

Csala Tibor

5

Galambos Sándor

6

Erdélyi Árpád

7

Jámbor János

8

Jéger Szabolcs